Zomer 2022  hopen wij ons derde nestje van Badu te verwelkomen. 

De wachtlijst voor dit nestje is helaas gesloten!!!

Wij zijn lid van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland (RRCN) en fokken volgens het Vereniging Fok Reglement (VFR) van de club. 

In het verleden  heb ik veel informatie verzameld en een fokkerscursus gevolgd. 

De pups zullen bij ons in huis worden geboren en opgroeien. Als de pups oud genoeg zijn zullen ze ook buiten in een veilige omgeving kunnen spelen.  We proberen de pups genoeg prikkels te geven om aan zo veel mogelijk dagelijkse geluiden, geuren en personen te wennen.

Socialisatie is namelijk erg belangrijk voor een pup. Zeker voor een Ridgeback die van nature een beetje terughoudend is.

Een Ridgeback is niet altijd een makkelijk ras. Zeker als pup bruisen ze van de energie. Je moet als nieuwe eigenaar veel tijd vrijmaken om je nieuwe pup goed en consequent op te voeden. Wil je meer weten wat er allemaal bij komt kijken als u een Ridgeback wilt aanschaffen? Kijk dan eens op de zeer informatieve site www.rhodesianridgeback-info.com

De pups worden gecontroleerd op Dermoid Sinus door de controleurs van de rasvereniging.  Een dermoïd sinus is een opening in de huid in het verlengde van de ridge, waarbij er een kanaaltje naar beneden loopt die in enkele gevallen in contact staat met het ruggenmerg.  Het is een erfelijke aandoening die bij ongeveer 5 % van de gecontroleerde ridgebacks wordt gezien .  Een dermoïd sinus moet worden verwijderd. 

 

Mocht U geïnteresseerd zijn in een toekomstige pup van onze lieve Badu dan kunt U vrijblijvend contact met ons opnemen en /of langskomen voor een kennismakingsgesprek.

Wij zoeken een forever home voor onze toekomstige puppy's. De nieuwe eigenaren zullen daarom met zorg worden geselecteerd.