Wij zijn Norbert Hermans en Ellie Smolenaars. Wij wonen met onze 3 kinderen, Nikki, Sjoerd en Bram, en onze honden Bora,  Badu, Yaro en Yana in  Beesel. Beesel is een klein dorpje in Midden-Limburg, dicht bij de grens met Duitsland. 

Ik (Ellie) ben opgegroeid met honden en paarden. Dit heeft er in geresulteerd dat wij als gezin altijd honden hebben gehad. Na enkele kruisingen kwam in 2011 Bora bij ons wonen. Bora is een Heidewachtel en was inmiddels 2,5 jaar oud toen hij bij ons kwam wonen. Door omstandigheden werd er een plekje voor hem gezocht en wij voelden ons meteen tot hem aangetrokken.  Op dat moment hadden we nog een andere hond, Luca, een kruising Viszla / Border Collie, maar ook met hun klikte het vanaf de 1e dag.

Bora is een lieve allemansvriend die het liefst de hele dag speelt. Hij blijft je uitdagen om een balletje of takje voor hem te gooien.

 

In 2009 hebben we voor het eerst kennis gemaakt met een Rhodesian Ridgeback "Jack". Hij heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt door zijn uitstraling. Zijn rustige, statige voorkomen was geweldig. Vanaf die tijd ben ik me gaan inlezen in het ras en werd het al snel duidelijk: Ooit komt er hier een Ridgeback!!

 

Nadat we onze lieve Luca in 2014 hebben moeten laten inslapen zijn we na een poosje in alle rust gaan zoeken naar een Ridgeback die bij ons zou passen en een fokker waarbij we een goed gevoel hadden. Dit heeft er in geresulteerd dat we in 2015 Lenie Brummans en Geert van Pelt (van 't Cranendonckse Land)  hebben leren kennen. We hebben contact met hun gezocht en alles klopte!! Later werd in oktober 2015  Badu bij hun geboren. Badu werd "ons" meisje! Tot de dag van vandaag hebben nog steeds een goed contact met Lenie en Geert.

 

We hebben voor de Afrikaanse hondennaam Badu gekozen.  Dit betekend "trots". Dit vonden we toepasselijk voor een trots en statig hondenras. En uiteraard zijn wij reuze trots op onze mooie meid. "Kunyada" betekend in het Malawi ook trots, we vonden het toepasselijk om dit in dezelfde lijn te houden met de naam van onze eerste Rhodesian Ridgeback.

 

In 2018 is Badu bevallen van haar eerste nestje pupjes. Uit dit nestje hebben we een reutje, Yaro en een teefje Yana zelf gehouden.  Hierdoor is het aantal Ridgebacks bij ons in huis nu op 3 komen te staan. Het is een gezellige drukte met 4 honden!